Het einde van het Formule 1-seizoen is weer aangebroken. Het was Max Verstappen zijn beste seizoen tot nu toe. Hij heeft de derde plek veilig gesteld. De Nederlander eindigde de race van Abu Dhabi als tweede achter Lewis Hamilton.

Max en Charles


De grootste concurrent van Max Verstappen was de coureur van Ferrari Charles Leclerc. Het zijn misschien wel de grootste talenten binnen de Formule 1 wereld en dat was dit jaar voor het eerst goed zichtbaar. Aan Lewis Hamilton kunnen zij voorlopig nog niet tippen en dat heeft mede te maken met de auto waarin hij rijdt. Afijn, de strijd tussen twee jonge talenten zal de aankomende jaren nog wel aanhouden. Dat wordt dus nog smullen.

De derde plek voor de Monegask was in Abu Dhabi niet altijd even zeker. Zijn team moest zich verdedigen omdat er voor de start een behoorlijk andere hoeveelheid benzine in zijn auto werd aangetroffen dan door het team was opgegeven. Uiteindelijk liep dat met een sisser af en hoefde Ferrari alleen een boete van 50.000 euro te betalen.

Klasseringen


Het is de eerste keer dat Max verstappen in de top drie van de WK-stand eindigt. Verstappen behaalde dit jaar drie Grands Prix overwinningen en dat zorgde er mede voor dat hij een podiumplek kreeg. Vorig jaar viel hij net buiten de boot en werd hij vierde.
Valtteri Bottas werd in Abu Dhabi vierde en sloot dit jaar met een tweede plek in de eindklassering af. De Ferrari-coureur Sebastian Vettel werd vijfde in zowel Abu Dhabi als in de eindklassering.

Over Hamilton hoeven we weinig woorden over vuil te maken. Hij won de race en had al een paar weken eerder in de Verenigde Staten zijn zesde wereldtitel vastgesteld.