Het hebben van een auto is leuk, maar hoe onderhoud je die auto nou zodat die zonder problemen ook lang blijft rijden? Dit is moeilijker dan je misschien denkt, aangezien de informatie op het internet elkaar kan tegenspreken en er veel verschillen zijn tussen bepaalde auto’s. Waar krijg je bijvoorbeeld nou goede BMW-onderdelen? Daarom zijn hier tips voor het goed onderhouden van een auto. 

Specialist

Het is belangrijk om klant te zijn bij een geschikte garage voor je auto. Tenslotte zijn er enorm veel verschillen tussen auto’s, en ondanks het feit dat garages vaak met alle soorten auto’s om kunnen gaan, is het vaak toch slim om voor een specialist te kiezen. Als BMW-eigenaar kan je namelijk beter naar een BMW-specialist dan naar een gewone garage. Deze garages weten vaak beter wat ze aanmoeten met het merk auto en hebben de juiste onderdelen liggen. De BMW-specialist heeft namelijk de juiste onderdelen liggen, terwijl je deze zou moeten bestellen bij een gewone garage. Het duurt dus langer en kost meer geld als je naar een andere soort garage gaat.

Controles

Voor het onderhouden van een auto hoef je echter geen specialist te zijn. Het belangrijkste is om je auto wekelijks te controleren. Hierdoor heb je mogelijke problemen snel in de gaten en is het makkelijker om andere problemen te voorkomen. Je hebt dan bijvoorbeeld sneller je olie en koelvloeistof op peil, dan als je wacht op het waarschuwingslampje. Dat is natuurlijk beter voor de auto. Daarnaast zul je sneller in de gaten hebben als iets zoals een filter vervangen moet worden, wat latere problemen zal voorkomen. 

Noodset

Je wilt een noodset eigenlijk altijd bij je hebben. Op het moment dat je het nodig hebt zul je blij zijn dat je deze bij je hebt. Hoe vervelend is het als je langs de weg staat en deze set niet bij je hebt. Des te meer reden om er eentje aan te schaffen. Zo’n noodset is niet alleen een EHBO-kit, maar bijvoorbeeld ook setje universele reservelampen en veiligheidsdriehoeken.  Hierdoor ben je veiliger bij een ongeval en kan je verdere schade voorkomen doordat je beter zichtbaar bent. Op die manier is er minder kans dat een andere auto je over het hoofd ziet en een tweede ongeval veroorzaakt. Zo kan een klein ongeval niet in iets rampzaligs veranderen.  Kortom, wees een klant bij een specialist, voer regelmatig controles uit om extra kosten te voorkomen en schaf een noodset aan zodat je veiliger bent bij een ongeval.