Formule 1 team Red Bull racing heeft volgend seizoen een nieuwe titelsponsor. Dit werd maandag bevestigd. Het gaat om het automerk Aston Martin. Het formule 1 team heeft vanaf volgend jaar dan ook een andere naam. Vanaf het nieuwe seizoen gaat het team verder met de naam Aston Martin Red Bull Racing.

Een week eerder werd er al druk gespeculeerd over de verandering van de naam van het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Raceliefhebbers wisten dat er een verandering aan zat te komen en hebben nu eindelijk duidelijkheid.

Sinds 2016 wordt er al samengewerkt door Aston Martin en Red Bull. De samenwerking wordt op deze manier dus verder uitgebreid. Er wordt een nieuwe afdeling geopend in de Engelse fabriek van Red Bull. Daarnaast komen er 110 extra werkplekken beschikbaar en ook het Formule 1 team zal hier profijt van hebben volgens de teambaas van het formule 1 team. Hij laat in een reactie weten dat het versterken van de samenwerking positief nieuws is voor het formule 1 team.

Red Bull en een nieuwe motor?

De intensivering van de samenwerking kan een eerste stap zijn naar nieuwe motor voor het Formule 1 team. Aston Martin zou een nieuwe motor kunnen maken voor Red Bull alleen zal deze pas vanaf 2021 geleverd mogen worden. Vanaf 2021 gaan de regels van de Formule 1 namelijk veranderen.

Wanneer die Fia de regels aanpast is Aston Martin bereid om in te stappen. Op dit moment lever het automerk namelijk nog geen Formule 1 motoren. Aangezien Red Bull vanaf aankomend seizoen stopt met Renault motoren is dat natuurlijk een perfecte samenwerking. Om de periode te overbruggen gaat Red Bull hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van de PK’s van Honda.

Mochten de motoren van Aston Martin er echt gaan komen is het nog maar de vraag op Verstappen nog gebruik gaat maken van deze motoren. Het contract van Verstappen loopt namelijk tot 2019. Komend weekend is de Grand prix van Maleisiƫ. Het is afwachten wat Verstappen dit weekend kan laten zien.