Elektrische auto’s zijn de toekomst, zo denkt ook  Volkswagen. Daarom zijn ze van plan om 70 miljard te investeren. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze stoppen met het maken van auto’s met een ouderwetse verbrandingsmotor. Ze zijn net als andere autobedrijven nog erg afhankelijk van de verkoop van benzine en diesel auto’s.

Elektrische auto’s voor de toekomst

Volkswagen is niet de eerste die inzet op elektrisch rijden. Mercedes-Benz, BMW en Volvo gingen Volkswagen al voor. Deze bedrijven moeten allemaal gaan voldoen aan de EU-regels voor CO2 uitstoot. Maar op het moment zijn de batterijen nog erg duur om te produceren en dat maakt dat de fabrikanten er minder aan verdienen. Dit zorgt ervoor dat de fabrikanten in dubio zitten. Aan de ene kant de vervuilende maar winstgevende auto’s en aan de andere kant de duurzame maar dure auto’s.

Woordvoerder voor de Volkswagen Group meldt dat in 2025 een kwart van de verkochte auto’s, elektrisch aangedreven moeten zijn. Het plan is om wel 80 nieuwe modellen te ontwerpen, zowel hybride als volledig elektrisch. Hier leggen zij 20 miljard euro voor neer. De overige 50 miljard euro zal moeten worden besteed aan de accu’s. Deze accu’s moeten worden gefabriceerd in vier nieuwe grote fabrieken die Volkswagen van plan is op te zetten.

Volkswagen heeft niet alleen plannen voor de nieuwe modellen, maar wilt ook de oude modellen onderhanden nemen. Voor 300 bestaande modellen komt dan ook een hybride of elektrische versie.

Imago oppoetsen

Na het dieselschandaal in 2015 is Volkswagen van plan het imago weer een boost te geven door middel van de elektrische milieu vriendelijke auto’s. Topman M. Müller zegt leidend te zullen zijn in de elektrische revolutie. “De boodschap is ontvangen en we beloven ons uiterste best te doen om voor een goede ontwikkeling te zorgen”, aldus Müller. “De ontwikkeling naar elektrisch rijden is niet te ontlopen en wij zullen de transformatie aanvoeren.”