Je verwacht het bijna niet. Overal in Nederland zie je Tesla’s om je heen. Vandaar dat het als geen verassing mag klinken dat wij de grootste afzetmarkt voor Tesla in Europa zijn.

Noorwegen

Een lange tijd was Noorwegen nummer één wat betreft de verkoop van Tesla’s. Doordat we de laatste maanden oneindig veel zijn gaan kopen met zijn allen hebben wij ze verslagen. Gelukkig maar! Een onderwerp waarin wij wel beter presteren.

In Noorwegen is het merendeel van de auto’s voorzien van elektrische aandrijving. Namelijk zo’n zes op de tien auto’s. Het is bijna niet voorstelbaar, maar zij hebben nog meer voordelen indien zij een elektrische auto aanschaffen dan wij hier in Nederland. In alleen november werden er al 546 Tesla’s verkocht in Noorwegen.

Wetgeving

De reden waarom wij Noorwegen ingehaald hebben komt mede door de nieuwe wetgeving die vanaf januari 2020 van start gaat. Vandaar dat in Nederland nog even 4116 Tesla’s werden verkocht. De score is nu 17.403 Tesla’s verkocht in Noorwegen tegenover 18.460 Tesla’s verkocht in Nederland. Niet slecht voor twee kleine landjes. Het gaat vooral om de verkoop van de Tesla model 3, omdat deze net onder de grens van 50.000 blijft. Hierdoor profiteren eigenaren van een Tesla volledig van de fiscale voordelen voor elektrische auto’s tot 50.000 euro.