Elektrisch rijden is goedkoper en zorgt voor minder stress, aldus Royal HaskoningDHV. Het advies- en ingenieursbureau heeft een test gedaan met 500 van haar medewerkers die rijden in een leaseauto. Een test waarbij zij een jaar lang, elektrisch hebben gereden. Uit dit onderzoek is gebleken dat leaserijders rustiger rijden en hun reis beter plannen. Hierdoor komen ze meer ontspannen aan op hun bestemming.

Elektrisch rijden voor alle werknemers

Dit onderzoek resulteerde in een groot succes. Het ingenieursbureau gaat volledig over op elektrische leaseauto’s. “Dit is echt een grote stap voor het bedrijf en groot statement naar de rest van de wereld”, aldus Renate Hemerik, directeur van de branchevereniging van leasemaatschappijen VNA. Steeds meer werkgevers geven aan interesse te hebben in elektrische leaseauto’s, maar het aanbod blijft nog beperkt. Daarnaast denken steeds meer automerken aan elektrisch rijden. Dit voorspeld veel goeds voor de toekomst, aldus Hemerik.

Minder stress

Helms van der Vegte, een van de testpersonen, was blij verrast met elektrisch rijden. Het was even wennen, maar uiteindelijk merkte hij een bijzondere verbetering. Doordat hij niet zo lang kon doorrijden met een elektrische auto als met bijvoorbeeld een benzine auto, moest hij zijn reis beter plannen. Dit resulteerde in eerder van huis gaan en uiteindelijk in minder stress tijdens het rijden.

Goedkoper

Het volledig overstappen op elektrisch rijden, kan veel geld besparen. Uitgerekend is dat het een kostenbesparing van zo een 40.000 euro per maand teweeg kan brengen. Dit komt omdat de brandstofkosten een stuk lager liggen en de auto zelf een stuk kleiner is.

Dit levert ook grote voordelen op wat betreft het milieu. De totale CO2 uitstoot zal per jaar 2000 ton lager worden. Dit is een uitstoot die vergelijkbaar is met dat van 300 gezinnen. Ten slotte maakt de switch naar elektrisch rijden, de werknemers een stuk milieu bewuster. Vele denken bijvoorbeeld al over het nemen van zonnepanelen.