Verstappen zegt zelf in een reactie dat hij wint op een van zijn slechtste dagen van het jaar in Maleisië. Hij was ziek tijdens de race en voelde zich niet goed tijdens en na de race.

Op het circuit van Sepang reed Verstappen op een prachtige manier naar de winst. Verstappen had een redelijke start maar haalde onder andere op een mooie manier Lewis Hamilton in. Na de race had hij het zwaar en dat was dus niet allen door de race. Hij verteld dat hij zich al een paar weken niet zo goed voelt. De nacht voor de race had hij amper geslapen. Vlak voor de race heeft hij wel nog even kunnen slapen. Hij is een beetje grieperig, heeft hoofdpijn en zijn neus zit vol. Maar door de overwinning voelt hij zich wel een stuk beter.

Grand prix Maleisië

Tijdens de Grand Prix van Maleisië had Max een keer geen last van en stilvallende motor of lege accu. Dit keer was er ook geen Ferrari die hem van de baan af reed. De wereld kon eindelijk weer eens zien waar Verstappen toe in staat is wanneer hij zonder auto problemen kan rijden. Vorig jaar Spanje kon nog gezegd worden dat hij won, omdat de beide Mercedes coureurs elkaar van de baan af reden. Deze overwinning heeft Max op eigen kracht gewonnen. Na dat hij in de eerste ronde Bottas van zich af kon houden haalde hij in ronde 4 Hamilton in met een mooie inhaal actie.

Er komt weer een vraag bovendrijven. Is Max de macht aan het overnemen in de F1? De tijd zal ons dat leren. Na het uitlopen van Max op Hamilton was het voor iedereen spannend of de auto van Verstappen de laatste rondjes zich goed zou houden. Gelukkig vloog de Red bull bolide naar een overwinning waar de nummer twee op 12.7 seconden pas binnen komt.