Het event AutoRAI 2017 gaat niet door. De in 1895 begonnen autotentoonstelling, die inmiddels wereldwijde bekendheid met zich meebracht, is vandaag de dag niet veel meer van over. De voorzitter meldt dat het definitief gedaan is met de AutoRAI.

De oorzaak is te wijten aan de auto-importeurs. Zij zijn de laatste jaren minder lustig om deel te nemen aan de autotentoonstelling. Mede daardoor zijn er een aantal edities flink tegen gevallen en in het geval van 2013 zelfs overgeslagen. De AutoRAI vindt elke 2 jaar plaats. Mede door de tegenvallende edities bleven de bezoekers weg. Het is bijzonder betreurenswaardig te noemen. De AutoRAI is voor veel mensen de plek waar de liefde voor auto’s is begonnen.

“De klap komt altijd harder dan verwacht. Maar het hing al wat langer in de lucht.” Het lijkt erop dat dat het voorgoed klaar is met de AutoRAI en de editie in 2015 de laatste is geweest. De auto-importeurs zien tentoonstellingen niet meer zitten en geloven in het internet. Voor onze partners is het ook vervelend. Je voorruit vervangen, nieuwe banden en velgen zoeken of andere accessoires voor de auto, de bezoekers die kwamen vinden het altijd leuk om wat spullen te bekijken.

Partners AutoRAI

Voor de partners is dit natuurlijk ook een teleurstelling. Zij hebben soms voor een aantal jaar contracten getekend met de garantie dat zij stand op de tentoonstelling hebben. De vraag naar die plekken bleef ondanks de terugloop van interesse van de auto-importeurs hoog. “Naast de mooie en nieuwe auto’s zorgden onze partners voor de complete beleving tijdens het evenement. Meerdere bezoekers willen autobanden of een voorruit vervangen.” Aldus de voorzitter van de AutoRAI. “Er zijn nog geen duidelijkheden over de gevolgen voor de partners.”