Tesla is momenteel de marktleider op het gebied van elektrische auto’s, maar daar kan verandering in komen. Het Duitse autoconcern Daimler is momenteel bezig met het ontwikkelen van 6 tot maximaal 9 elektrische auto’s. Hiermee wil Daimler de concurrentie aangaan met Tesla. Zij verwachten dat de auto’s tussen 2018 en 2024 op de markt worden geïntroduceerd. Er wordt gespeculeerd dat het vooral om cross-overs en om SUV’s gaat. De auto’s beschikken over waterstof-brandstofcellen die gaat draaien wanneer de elektrische motor op is.

Samenwerking Apple en Google 

Het moederbedrijf van Mercedes en Smart heeft eerder laten weten te willen samenwerken met bedrijven als Apple en Google. Deze eventuele samenwerking zou een sterkte kunnen worden van Daimler. Hiermee wordt de concurrentie tussen Daimler en Tesla versterkt. Google is al bezig met het ontwikkelen van een eigen auto. De CE van Daimler, Dieter Zetsche gaf al aan erg onder de indruk te zijn van de ontwikkeling van Google. Er zijn geruchten dat de concurrent van Google, Apple ook bezig is met het ontwikkelen van een Auto.

Huidige markt 

Er is zeker sprake van groei binnen de elektrische automarkt. Echter is de elektrische auto nog niet zo populair bij particulieren. In 2015 werd er maar 11% van de hybride en elektrische auto’s aan particulieren verkocht. De andere 89% werden gekocht voor de zakelijke markt. Dit komt onder andere omdat een elektrische auto relatief duur is. Elektrische en hybride auto’s zijn voornamelijk nieuw te koop. De consument heeft hier kort gezegd het geld niet voor. De fabrikanten gaan er wel van uit dat het over 10 jaar anders is. De economie is dan weer stabieler en de technologie verder. Wie weet rijden we allemaal over 10 jaar in een elektrische Smart of Mercedes.