De GP van België eindigde met een nare nasmaak voor de Nederlandse Verstappen fans op Spa-Francorchamps.

Startpositie Verstappen

Max was sneller dan teamgenoot D. Ricciardo in de kwalificatie en kon daarom de race starten op plek 5. Er waren geen problemen bij de start, enkel voor Ocon. Die werd door zijn teamgenoot perez de muur in geduwd. Verstappen weet zijn teamgenoot achter zich te laten. Hamilton had Vettel achter zich, maar ook hij wist zijn concurrent voor te blijven. Na de achtste ronde gaat het helemaal fout bij de Red Bull RB13 van Max Verstappen. Door het toedoen van technische problemen stopt de wagen ermee en moet hij voor de tweede keer een einde maken aan de race. Een drama voor Max en zijn team, maar ook voor alle meegereisde fans.

Vervolg van de race

Bij de eerste vijf coureurs is het Hamilton die als eerste een pitsstop maakt. Zijn teamgenoot bij Mercedes, Bottas, gaat hem al snel achterna. Ferrari neemt het besluit om veel later pas een pitstop te nemen. Na deze ronde blijven alle coureurs op de zelfde plaats staan. Omdat Räikkönen geen gas terug nam toen Max uitgeschakeld aan de kant van het parcours stond, kreeg hij een stop and go-straf van tien seconden.  Hierdoor zakte hij af naar plek zeven op de ranglijst.

De coureurs van het team Force India krijgen weer problemen met elkaar en komen tot een crash. Omdat er een safety car de baan op moest komen, namen de meeste coureurs van de mogelijkheid gebruik om een pitstop te maken.

Eindfase

Hamilton weet zijn koppositie te behouden, ondanks dat Vettel nog even op gelijke hoogte was gekomen. Hamilton eindigt de race met een voorsprong van een seconde op coureur van Ferrari. Ricciardo en Räikkönen volgen en Bottas van Mercedes komt als vijfde over de finish.

Uitslag

  1. L. Hamilton        11.  L. Stroll
  2. S. Vettel               12. D. Kvyat
  3. D. Ricciardo        13. J. Palmer
  4. K. Raikkonen      14. S. Vandoorne
  5.  V. Bottas             15. M. Ericsson
  6.  N. Hulkenberg   16. K. Magnussen
  7. R. Grosjean         17. S. Perez
  8. F. Massa               18. F. Alonso
  9. E. Ocon                19. M. Verstappen
  10. C. Sainz Jr.          20. P. Wehrlein