De verwachtingen zijn dat Mini volgende week op de autobeurs in Frankfurt een geheel elektrisch concept auto zal tonen. Dit concept moet een voorproefje zijn voor de eerste volledig elektrische auto in 2019 op de markt gebracht moet worden. Het auto merkt kijk met dit concept alvast in de toekomst. Zoals te verwachten is dat het elektrische concept de typische uiterlijk zal krijgen. Dit betekend dat de auto die zij meebrengen eigenlijk alvast een voorbode moet zijn van wat de markt kan verwachten.

Mini heeft nog niet veel bekend gemaakt wat betreft de technische specificaties van het elektrische concept. Het automerk laat wel weten dat de auto dus over een elektrische motor beschikt. Verder wil het merk de typische eigenschappen intact houden door het onderstel strak te houden en een alerte aandrijflijn.

Uiterlijk elektrische Mini

Eigenlijk verschilt het elektrische model niet zoveel met de huidige Mini. Het elektrische model heeft slechts wat uiterlijke aanpassingen. De aanpassingen zijn te zien bij de grille en de koplampen. In feiten is de grille een echte Mini uiterlijk, alleen is de grille dit keer afgesloten en hebben de koplampen een andere indeling gekregen.

Het elektrische concept zal te zien zijn in de bekende kleuren die het merk auto merk gebruikt bij de milieu vriendelijke afdeling (geel en zilver).

Wat valt er op?

Voor de strakke spoilers die op de auto zijn geplaatst is gebruik gemaakt van glasvezel. Wat verder opvalt aan het concept zijn de strakke 19-inch velgen. Verder zijn bepaalde stukken in de auto gemaakt met de 3-d printer. Wat nog meer opvalt is zijn de achterlichten, waarbij de lichten lijken op de vlag van de Verenigd Koninkrijk.

Mini laat verder weten dat zij alle elektrische auto’s gaan uitbrengen onder de naam van Mini-Electric. In 2019 verwachten het merk te kunnen starten met de verkoop van de eerste elektrische wagens.