Sebastian Vettel heeft de eerste grand prix van het seizoen in Melbourne gewonnen. Met die overwinning troefden Vettel en Ferrari de voornaamste concurrent Hamilton en Mercedes af. Derde werd Valtteri Bottas die zijn debuut maakte voor Mercedes, vierde werd Kimi Räikkönen. Max Verstappen presteerde volgens eigen zeggen naar zijn maximale capaciteiten en behaalde de vijfde plek.

Bijrol Max Verstappen

Het belangrijkste moment in de race vindt plaats in ronde 17. Op dat moment reed Hamilton op P1 maar koos ervoor om als eerste een pitstop te maken. Hij kwam op P5 terug op de baan achter Max Verstappen. Die vertolkt daardoor een belangrijke bijrol in de overwinning van Vettel. Hamilton bleek niet in staat om Max te passeren en ondertussen liep Vettel verder weg. In ronde 23 besluit Vettel te stoppen voor een bandenwissel. Na een goede pitstop komt hij vlak voor Max op de baan en verdedigt zijn positie goed. Als een aantal ronde later Max Verstappen naar binnen duikt voor de pitstop liggen Vettel en Hamilton op P3 en P4, maar schuiven al vrij snel door naar één en twee door de stops van hun teamgenoten.

Strijd gestreden

Vanaf dat moment rijdt de top 5 zoals ze ook zullen finishen. Hamilton is niet in staat om nog dichterbij Vettel te komen. Valtteri Bottas nadert Hamilton nog wel tot op 2 seconden, maar weet er geen echte strijd meer van te maken. Max Verstappen lijkt nog heel even de druk op te voeren bij Kimi Räikkönen, maar moet die poging staken vanwege de belasting op zijn remmen. Grote wolken remstof waren zichtbaar bij het linker voorwiel en in overleg met het team is er besloten om de race rustig uit te rijden.

Balende Ricciardo

De teamgenoot van Max Verstappen kende een dramatisch weekend in zijn geboorteland. In de kwalificatie viel hij in Q3 uit nadat hij in een bandenstapel belandde. Dit betekende dat hij vanaf P10 zou starten tijdens de race. Echter valt onderweg naar de grid zijn Red Bull stil. Uiteindelijk start hij vanuit de pits, maar valt in ronde 40 uit.