Steeds meer mensen kopen liever een tweedehands auto dan een nieuwe, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. De tweedehands automarkt is flink aan het groeien, zo worden er steeds meer tweedehands auto’s verkocht dan nieuwe, in 2016 is dit aantal gestegen naar zo’n miljoen, wat zo’n 5,5% meer is dan in 2015. Heb jij een tweedehands auto en wil jij daar snel vanaf? Lees dan in dit artikel wat je het beste kunt doen.

Tweedehands auto verkopen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te verkopen. Zo kan je je auto aanbieden op een online veiling site, of een soort marktplaats voor auto’s, dit kan tijdrovend zijn, maar in de meeste gevallen levert het wel de meeste winst op. Zo kan je namelijk je eigen vraagprijs bepalen en weigeren wanneer men daar onder biedt.

Er is ook een mogelijkheid om je auto in te ruilen bij de dealer. Dit is snel en gemakkelijk, zelfs als je auto schade heeft of als het niet meer mogelijk is om erin te rijden. Echter, heeft het wel als nadeel dat het naar alle waarschijnlijkheid het minst oplevert.

Daarnaast is het tegenwoordig ook steeds makkelijker om je auto online aan te bieden aan verschillende dealers. Zo zijn er platformen waar dealers op jouw auto kunnen bieden. Hierbij hoef je uiteraard niet mee te gaan met het hoogste bod en kan je deze weigeren. Dit is een gulde midden weg voor mensen die snel hun auto verkopen voor veel, zonder dat het al te veel tijd kost.