Het gaat misschien gek klinken, maar tegenwoordig kunnen gekleurde interieurverlichtingen ervoor zorgen dat elektrische auto’s meer kilometer afleggen op één acculading. In hoeverre deze gegevens betrouwbaar zijn valt te betwisten, aangezien het van de autofabrikant Ford zelf afkomstig is.

Transit


De bekende automaker heeft elektrische versie van de Transit bestelwagen voorzien van led-verlichting in het interieur. Hiermee voert het een psychologisch experiment uit. Namelijk het beïnvloeden van de stemmen van de inzittenden, aldus technici van het bedrijf. Indien er rode verlichting beschikbaar is in de auto blijken testenpersonen het over het algemeen warmer te hebben dan bij bijvoorbeeld blauw licht. Met als gevolg dat de deelnemers minder snel de verwarming aan- of hoger zetten.

Invloed

Wat daar tegenover gesteld kan worden dat wanneer men zich bewust van dit effect is het niet meer effectief zal blijken. Het is een leuke test om te kijken wat voor een invloed dit op ons kan hebben, maar meer dan dat zal het hoogstwaarschijnlijk niet worden.