Range Rover Velar

Land Rover komt met een nieuwe SUV die het gat op moet vullen tussen de Evoque en de Sport. De Range Rover Velar is het nieuwste lid binnen de Range Rover-family die daarvoor moet zorgen. Deze week kondigde de autofabrikant aan dat er  een nieuw model aan zat te komen. Na een aantal gelekte foto’s eerder vandaag is het nu tijd voor de officiële aankondiging.

Motor

Op de prijslijst bij de introductie van het nieuwe model staan in eerste instantie vijf verschillende motoren. In de diesel categorie worden dat de 180 pk sterkte 2.0 die ook in 200 pk versie beschikbaar komt en de zwaarste van 300 pk met een V6 3.0 liter. Qua benzinemotoren worden het een viercilinder met 250pk en de absolute topper een 380pk sterke 3.0 V6 liter benzinemotor, waarmee de Velar maar liefst binnen 5,7 seconden op de 100 km/h zit.

Interieur

Het interieur heeft ook een andere uitstraling gekregen dan we gewend zijn van Land Rover. Bij het ontwerp van het interieur stonden vooral design, elegantie en verfijning hoog in het vaandel. Met de 2 10 inch touchscreens en de zwevende knoppen is dat ontzettend goed gelukt. Deze draaiknoppen dienen bijvoorbeeld om het aircomenu en het Terrain Response-systeem te bedienen. De Velar moet net als zijn broertjes ook goed op ruiger terrein uit de voeten kunnen. Daarom is de Velar standaard uitgerust met het Terrain Response-systeem en de adaptieve schokdempers. Natuurlijk kunnen deze 2 standaarden geüpgraded worden naar luxere alternatieven.

De Velar is ongeveer 4,80 lang. Dat is een aantal centimeter korter dan de Range Rover Sport, ook zijn wielbasis is met 2,87 net iets minder breed. Volgens de vele testen die zijn uitgevoerd is dit het meest gestroomlijnde model van Range Rover dat ooit is uitgebracht. De Range Rover Velar is vanaf vandaag te bestellen. De goedkoopste versie gaat z’n €74.000- kosten en dan heb je de 2.0 liter dieselmotor in achttrapsautomaat.

Voor degene die nog een centje over hebben, absoluut de moeite waard! Veel rijplezier!