Tesla heeft in het vorig kwartaal weer een verlies geleden, terwijl een kwartaal eerder voor het eerst zwarte cijfers behaald werden. De omzet is echter wel stevig opgeschroefd. Hierbij heeft de Amerikaanse autofabrikant veel meer elektrische auto’s verkocht, vergeleken met dezelfde periode in het jaar daarvoor.

Verlies

Ruim 121 miljoen dollar (115 miljoen euro) telde het verlies van het Amerikaanse bedrijf. Het verlies is echter wel minder dan in het laatste kwartaal van 2015. Toen was het verlies 320 miljoen dollar.

Tesla heeft altijd al veel geïnvesteerd en hierdoor leidt het vaak grote verliezen. De omzet van de laatste drie maanden is wel sterk toegenomen. Deze groeide namelijk met 71 procent tot ruim 1,7 miljard euro.

Model 3

In de eerste helft van 2017 denkt Tesla opnieuw circa vijftigduizend auto’s te verkopen. De autofabrikant hoopt dit jaar nog een goedkopere Model 3 op de markt te kunnen brengen. Een aantal marktkenners hebben zo hun twijfels of deze doelstelling wel behaald wordt.

Tesla heeft onlangs een brief geschreven naar de aandeelhouders dat de productie van de Model 3 volgens schema loopt. De eerste auto’s gaan in juli in productie en in september gaat het over tot de massaproductie. Begin februari waren de eerste prototypes gemaakt.

Ook zijn de eerste crashtests uitgevoerd voor de Model 3. De resultaten waren volgens Tesla positief.