De economie trekt langzaam weer aan en dat is te merken in het aantal gekochte en verkochte auto’s. Men kiest er weer eerder voor om de oude wagen in te ruilen voor een nieuwe.

1. Doe onderzoek naar de wagen die je aan wilt schaffen.

Vooraf dient u uiteraard een bewuste keuze te maken, gaat u voor een nieuwe wagen of kiest u liever voor een tweedehands? Bent u opzoek naar een nieuwe auto? Wanneer u voor een nieuwe wagen kiest betaalt u natuurlijk de hoofdprijs, maar geniet u wel van garanties, controles en de nieuwste standaarden omtrent veiligheid en verbruik.

Kiest u liever voor een tweedehands? Tegenwoordig zijn er talloze websites waar je via de nummerplaat de wagen die je op het oog hebt kunt laten controleren. Kijk of het bouwjaar en de kilometerstand overeenkomen met wat de verkoper beweert. Vergelijk de auto met soortgelijke wagens met dezelfde specificaties.

2. Kijk rond

Of u nou kiest voor een tweedehands of toch besluit om op zoek te vaak bij een dealer is het altijd aan te raden om rond te kijken wij verschillende dealers. Dit gaat helaas niet op wanneer u voor een zeer specifieke wagen kijkt, dan zal er waarschijnlijk maar een aanbieder zijn. Maar gelukkig gaat dit voor de meeste wagens wel op. Wanneer u na onderhandelingen bij een dealer wegloopt zult u waarschijnlijk zijn laagste prijs gehoord hebben. Deze prijs is een goede indicatie die u kunt meenemen in de rest van uw onderhandelingen.

3. Onderhandel

Dit advies lijkt bijna té voor de hand liggend. Maar toch is het verstandig om vooraf te bedenken over welke opties en mogelijkheden u kunt onderhandelen. Bekijk naast de prijs, kortingen en onderdelen ook naar condities zoals de garantie.

4. Bekijk de totaalprijs

Dit advies zal u verreweg het meeste geld besparen. Kijk niet naar de maandprijs maar naar de totaalprijs. Wanneer een wagen 100 euro per maand kost voor 20 of 150 voor 10 jaar maakt uiteindelijk toch een groot verschil. Uiteraard is dit voorbeeld te gesimplificeerd. Maar met benzine, afbetaling en wegenbelasting kunnen dergelijke verschillen zeker optreden en kunnen daarmee van grote invloed zijn op de uiteindelijke kosten van uw wagen.

We hopen u op enige manier te hebben kunnen helpen met dit advies. Voor meer tips, lees regelmatig ons blog!