Rond het einde van Oktober 2016 introduceerde Skoda de verbeterde Octavia. Het vernieuwde uiterlijk hebben we al eerder mogen aanschouwen. Maar deze week werd ook het nieuwe interieur getoond.

Skoda introduceert een complete vernieuwde kleurencombinatie waarbij onder andere het dashboard compleet in het zwart is. Ook is de Octavia verreikt met een standaard inbegrepen sfeerverlichting, welke in maar liefst 10 verschillende kleuren is in te stellen.

Tevens is de nieuwe inrichting voorzien van een nieuw scherm dat met zijn 9,2-inch weliswaar dezelfde afmeting heeft als een tablet. Het verwarmde stuurwiel is slechts een van de technische onderdelen die het rijden in deze auto tot een aangename ervaring zullen maken.

Uiteraard hoort bij een update aan het innerlijk een aanpassing aan de algehele rijervaring. Hierdoor heeft Skoda ook een vernieuwd veiligheidssysteem geïntroduceerd en behoren onder andere Towing Assist, Front Assist, Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert tot de nieuwe mogelijkheden die u aan deze wagen kunt toevoegen.