Tesla dreunt even met grof geweld de markt van de grote SUV’s binnen met haar Model X. Met de elektrische aandrijving, afwijkende deuren en bijzonder goede prestaties. Hier staan de prestaties van het nieuwe model.

SUV

De toekomst van auto’s en dan met name SUV’s en de afgeleide auto’s daarvan is eenvoudig te voorspellen. Deze auto’s gaan namelijk het straatbeeld bepalen en verder zullen elektrisch aangedreven auto’s alleen maar populairder worden. Dan hebben we ook nog de autonoom rijdende auto. De Tesla Model X zou zo uit de toekomst kunnen komen. De auto is volledig elektrisch, heeft een SUV-achtig uiterlijk met autopilot en naar boven openslaande achterdeuren. De Model X uitvoering zou u bekend voor kunnen komen. Het uiterlijk is namelijk gebaseerd op zowel de techniek als visualisatie van de Model S. Het lijkt er op dat er in de laatst genoemde wat lucht geblazen is en daar de Model X is uit voortgekomen.

 

Vleugeldeuren

Een ander bijzonder aspect aan de Tesla is de voorruit die heel ver in het dak doorloopt wat resulteert in een bijzonder uitzicht. De achterdeuren die als vleugeldeuren openslaan zijn werkelijke eye catchers. De deuren openen zich ook elektrisch en slaan open in slow motion. Tesla heeft de deuren de naam Falcon Doors gegeven om het feit dat het er op lijkt dat de deuren open slaan alsof het een vogel is. De deuren kunnen openslaan tot een hoek van 90 graden op de auto. Als de deuren niet via deze manier open kunnen, is het ook mogelijk om de deuren anders te laten scharnieren.

 

Motor

Een ander opvallend element aan de Model X is het acceleratie. Als de auto is de Ludicrous-modus staat blaast de Tesla in 3,6 seconden naar de 100 km/u. De enorm sterke elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 532 pk zorgen ervoor dat de auto van 2.240 kilo deze snelheid behaald.